Fia Sundevall

Major research grant to project on gender equality, diversity and societal security

Fia Sundevall, at the Department of Economic History and International Relations, is part of a multidisciplinary research team of scholars from four Nordic countries, which has been granted 9,5 million NOK from NordForsk for the project, “Gender equality, Diversity and Societal Security”. The project, which received funding under NordForsk’s Nordic Societal Security Programme’s call for proposals on “The Underpinnings of Nordic Societal Security”, is led by Norwegian sociologist Dag Ellingsen and will run for four years. For more information, see: https://www.nordforsk.org/en/news/nordforsk-awards-funding-to-three-new-societal-security-projects

Alla nyheter

• Disputation Stephanie Winkler, International Relations 2020-12-11 11th December 2020 Stephanie Winkler defended her dissertation "Conceptual Politics in Practice: How Soft Power Changed the World" at the department of Economic History and International Relations.
  • Stefan Borg - new article on Israeli drone warfare 2020-12-02 Stefan Borg, Associate Professor in International Relations, recently published the article "Assembling Israeli drone warfare: Loitering surveillance and operational sustainability” in Security Dialogue.
  • Samlade publikationer rörande Covid-19 2020-11-17 Här följer en listad sammanfattning av vad forskare vid Institutionen för ekonomisk historia och internationella relationer har publicerat eller på annat sätt kommunicerat under våren.
  • Dr Susan T Jackson awarded Best Paper at UACES network workshop 2020-11-10 Dr Susan T Jackson was awarded UACES Best Paper for her exploratory study "Risking Sustainability: Political Risk Culture as a Hindrance to Corporate Sustainability Practices."
  • Sebastian Larsson - 'The Civil Paradox' 2020-10-09 Sebastian Larsson recently published the article 'The Civil Paradox' in the International Journal of Migration and Border Studies. The article critically analyses the role of so-called civil security for arms companies.
  • Disputation Emma Rosengren, Internationella relationer 2020-09-26 Idag har Emma Rosengren framgångsrikt försvarat sin avhandling "Gendering Nuclear Disarmament. Identity and Disarmament in Sweden during the Cold War" vid Institutionen för ekonomisk historia och internationella relationer på Stockholms universitet.
  • Kungl. Patriotiska Sällskapets understödsfond beviljar tryckstöd 2020-09-18 Kungl. Patriotiska Sällskapets understödsfond beviljade den 15 september 2020 ett tryckstöd till Göran Rydebergs kommande bok Utrikes- och säkerhetspolitiken från 1800 till idag.
  • Professor Mark Rhinard wins Best Article in 2019 prize 2020-09-16 The article ‘The Crisisification of Policy‐making in the European Union’ has won the Best Article in 2019 prize from the Journal of Common Market Studiea.
  • Översvämningar i Europa under 500 år 2020-09-04 Dag Retsö, docent vid Institutionen för ekonomisk historiska och internationella relationer, Stockholms universitet, har medverkat i en uppmärksammad studie om översvämningar i Europa under de senaste 500 åren.
  • Ny forskningsrapport om eurozonens reformering 2020-08-27 Lisa Dellmuth, Jonas Tallberg och Magnus Lundgren har författat forskningsrapporten ”State Interests and Bargaining Power in the Reform of the Eurozone”, nyligen publicerad av Svenska institutet för europapolitiska studier (Sieps).