Fia Sundevall

Major research grant to project on gender equality, diversity and societal security

Fia Sundevall, at the Department of Economic History and International Relations, is part of a multidisciplinary research team of scholars from four Nordic countries, which has been granted 9,5 million NOK from NordForsk for the project, “Gender equality, Diversity and Societal Security”. The project, which received funding under NordForsk’s Nordic Societal Security Programme’s call for proposals on “The Underpinnings of Nordic Societal Security”, is led by Norwegian sociologist Dag Ellingsen and will run for four years. For more information, see: https://www.nordforsk.org/en/news/nordforsk-awards-funding-to-three-new-societal-security-projects

Alla nyheter

• The Political Economy of Agrarian Change in Latin America 2019-08-12 The new book by Matilda Baraibar is an original contribution to the discussion about agro-food exporting governmental policy in Argentina, Paraguay, and Uruguay.
  • EU funding for “Worlds of Related Coercions in Work” 2019-06-17 Fia Sundevall, associate professor at the Dept. of Economic History & International relations, is part of a large international research network – "Worlds of Related Coercions in work" – which was recently approved funding from the EU's framework programmes (COST actions).
  • Disputation - Stina Malmén 2019-05-08 Den 3/5 disputerar Stina Malmén med avhandlingen "I företagshistoriens marginaler: familj, fostran och fortlevnad i sekelskiftets dynastier".
  • Lisa Dellmuth beviljas forskningsanslag från Formas 2019-03-12 Formas har i årets stora utlysning om "Vägar framåt: Nationella forskningsprogrammet om klimat" beviljat Lisa Dellmuth 9,7 mkr för projektet "Glokaliseringen av klimatstyrning: Rollen av integrerad styrning för en rättvis och legitim anpassning till klimatsäkerhetsrisker".
  • Professor Mark Rhinard awarded a major 4-year research grant 2019-03-12 Professor Mark Rhinard has been awarded a major 4-year research grant to study ‘creeping crises’ in international affairs as a security problem. Research will focus on the transboundary interdependencies that shape crisis development, and will explore the capacities, legitimacy, and effectiveness of national, regional and international responses.
  • Vetenskapsrådet finansierar tre nya projekt inom ekonomisk historia vid Stockholms universitet 2018-11-19 En ordentlig förstärkning av den konsumtionshistoriska forskningen på institutionen. Det blev resultatet av årets utdelning av projektanslag från Vetenskapsrådet. De tre projekten berör på olika sätt aspekter av konsumtionshistorien som tidigare forskning på olika sätt förbisett. Det sammanlagda beloppet uppgår till över 14 miljoner.
  • Första doktorsexamen inom internationella relationer i Sverige 2018-10-19 Elin Jakobsson disputerar vid Institutionen för ekonomisk historia och internationella relationer 19/10 -18
  • Lektorat 2018-04-10 Universitetslektor i internationella relationer med inriktning mot internationell säkerhet
  • Dissertation: Lars Ahnland 2018-01-11 Financialization in Swedish Capitalism: Debt, inequality and crisis in Sweden, 1900-2013
  • Important dates! 2018-01-09 Spring Registration Dates: 4-8 January 2018. Students must be available during these date to register themselves online.