Nyheter & Evenemang

IRH Ruggenthaler 2018 10 24

24 oktober: Seminarium om Pragvåren 1968

Den österrikiska historikern Peter Ruggenthaler diskuterar de sovjetiska makthavarnas agerande under den så kallade Pragvåren 1968.

Hirdman 2018 10 17

17 oktober: Seminarium om svensk-ryska relationer med Sven Hirdman

Sveriges tidigare ambassadör i Moskva Sven Hirdman belyser de svensk-ryska relationerna under Kalla kriget och idag utifrån sin unika erfarenhet från fem årtionden i diplomatisk tjänst.

Seminarium Petersson 2018 10

3 oktober: Seminarium om studiet av svensk utrikes- och säkerhetspolitisk historia

Magnus Petersson, professor i modern historia vid Institutt for forsvarsstudier i Oslo, diskuterar situationen och framtidsutsikterna för utrikes- och säkerhetspolitisk historia inom historievetenskapen i Sverige.

Seminarium Müller 2018 09

19 september: Seminarium med historikern Leos Müller

Leos Müller, professor i historia, presenterar sin kommande bok "Neutrality in World History" (Routledge, 2018) på seminariet för IR historia.

IRH seminariet ht18

Seminarieprogrammet för höstterminen 2018 är nu spikat

Under höstterminen 2018 bjuder IRH till fem seminarier.

Nätverk3

Nätverket för de internationella relationernas historia inleder sin verksamhet

Forskare från olika humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen formar nytt Nätverk

Scheman