Nyheter & Evenemang

BIK

Österrikiska vetenskapsrådet beviljar projektmedel

Österrikiska Vetenskapsrådet FWF beviljar närmare 4 miljoner kronor till projekt om de neutrala staternas roll i Sovjetunionens utrikespolitik under kalla kriget.

IRH Berner 2018 12 05

5 December: Seminarium om Kina under Kulturrevolutionen

Seminariet för IR historia välkomnar Örjan Berner, författare och diplomat. Berner tjänstgjorde i Peking 1967-1971, vilket gav honom en unik observationsroll som en av få västerlänningar i Kina under kulturrevolutionen.

IRH Kramer 2018 11 14

14 november: Seminarium om relationerna mellan Väst och Ryssland sedan Kalla krigets slut

Mark Kramer, professor och föreståndare för programmet för Kalla krigsstudier vid Harvards universitet, diskuterar hur relationerna mellan Väst och Ryssland utvecklats sedan 1980-talet.

IRH Ruggenthaler 2018 10 24

24 oktober: Seminarium om Pragvåren 1968

Den österrikiska historikern Peter Ruggenthaler diskuterar de sovjetiska makthavarnas agerande under den så kallade Pragvåren 1968.

Hirdman 2018 10 17

17 oktober: Seminarium om svensk-ryska relationer med Sven Hirdman

Sveriges tidigare ambassadör i Moskva Sven Hirdman belyser de svensk-ryska relationerna under Kalla kriget och idag utifrån sin unika erfarenhet från fem årtionden i diplomatisk tjänst.

Seminarium Petersson 2018 10

3 oktober: Seminarium om studiet av svensk utrikes- och säkerhetspolitisk historia

Magnus Petersson, professor i modern historia vid Institutt for forsvarsstudier i Oslo, diskuterar situationen och framtidsutsikterna för utrikes- och säkerhetspolitisk historia inom historievetenskapen i Sverige.

Seminarium Müller 2018 09

19 september: Seminarium med historikern Leos Müller

Leos Müller, professor i historia, presenterar sin kommande bok "Neutrality in World History" (Routledge, 2018) på seminariet för IR historia.

IRH seminariet ht18

Seminarieprogrammet för höstterminen 2018 är nu spikat

Under höstterminen 2018 bjuder IRH till fem seminarier.

Nätverk3

Nätverket för de internationella relationernas historia inleder sin verksamhet

Forskare från olika humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen formar nytt Nätverk

Scheman